Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nu åbner Moody's i Norden

Nyt regionalkontor skal styrke kontakten til såvel udstedere som investorer.

Moody's Investors Service åbner i dag sit første kontor i Norden. Foto: AP/Mark Lennihan

Her til morgen åbner kreditvurderingskoncernen Moody's Investors Service sit første kontor i Norden.

Det sker for at komme tættere på såvel udstedere af som investorer i værdipapirer.

Hidtil er Moody's kunder i Norden blevet betjent ud af det europæiske hovedkontor i London.

»Vi har de seneste år set en voksende udstedelse af værdipapirer på tværs af grænserne sammen med en betydelig udvikling i de nordiske gældsmarkeder. Derfor ser vi perspektiver i at kunne rådgive nordiske udstedere af værdipapirer som f.eks. erhvervsobligationer om markederne uden for Norden samt rådgiver internationale institutionelle investorer om de værdipapirer, der udstedes af låntagere i Norden, og de dermed forbundne kreditrisici,« siger Marie Elvesol, der bliver direktør for Moody’s kontor i Norden.

Moody’s, der sammen med konkurrenten Standard & Poor’s sidder på godt 80 pct. af verdensmarkedet for kreditvurderinger, har de seneste 20 år bedømt kreditværdighed for udstedere af værdipapirer i Norden, og har i dag kontrakt på at kreditvurdere 150 nordiske udstedere.

Det nye Moody’s kontor får adresse i Stockholm, der er valgt dels på grund af det store antal svenske udstedere af værdipapirer, dels på grund af den lette adgang til Danmark, Norge, Finland og Island.

Beslutningen om at åbne kontoret i Norden følger efter, at Moody’s i fjor åbnede en dedikeret afdeling kaldet Moody’s Public Sector Europa til alene at forestå kreditvurderinger af de obligationsserier, som statslige-, regionale- og kommunale myndigheder sender på markedet.   

BRANCHENYT
Læs også