Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Turismeår kan give boom i kinesiske turister

Som det første land uden for Asien har den kinesiske regering blåstemplet Danmark som turistland. Det vil gøre Danmark til en populær feriedestination i landet, hvor rejselysten vokser markant.

Kinesiske turister ventes at strømme til Danmark i de kommeden år. Foto: Jacob Ehrbahn/ Polfoto

Når Kina lørdag officielt gør 2017 til et dansk turismeår, vil Danmark som ferieland blive højt profileret i verdens mest folkerige og rejseglade nation.

Det kan give et boom i antallet af kinesiske overnatninger i Danmark, der ventes at stige markant. For dansk turisme kan det give en ekstra omsætning på et trecifret millionbeløb.

»Der er et stort potentiale for flere kinesiske turister, som vi ikke har udnyttet godt nok. Med turismeåret vil Danmark blive højt profileret, og ambitionen er, at antallet af kinesiske overnatninger om to år er steget med 25 pct.,« siger erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K).

Ambitionen er, at antallet af kinesiske overnatninger om to år er steget med 25 pct.

Erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen

Han tager selv til Kina om nogle uger for officielt at åbne det dansk-kinesiske turismeår. Danmark er det første land uden for Asien, som den kinesiske regering samarbejder med om et turismeår.

»Det bliver indledningen til en lang række arrangementer og aktiviteter, der vil sætte fokus på Danmark som ferieland,« siger Brian Mikkelsen.

Han tilføjer, at mange kinesere allerede kender Danmark på grund af digteren H. C. Andersen, der både er kendt og populær i Kina.

»Jeg har mødt kinesiske ministre, som ved mere om H. C. Andersen, end jeg gør, og de kan recitere flere af hans digte,« siger Brian Mikkelsen.

Jeg har mødt kinesiske ministre, som ved mere om H. C. Andersen, end jeg gør.

Erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen

Ifølge erhvervsorganisationen DI viser erfaringen fra andre lande, som Kina har delt turismeår med, at effekten på turismen er betydelig.

I 2014 samarbejde Indonesien og Kina om at holde turismeår, og i 2016 har Indonesien næsten fordoblet antallet af kinesiske overnatninger. Også Rusland, som havde turismeår med Kina i 2012, har i dag langt flere besøgende fra Kina.

»Man skal ikke vente den store effekt i 2017. De fleste kinesiske arrangører har allerede programmet for sommeren lagt fast, så i år skal Danmarks brand som turistland slås fast, og så vil vi se flere turister i årene derefter,« siger Sune K. Jensen, fagleder for turisme i DI.

I år skal Danmarks brand som turistland slås fast, og så vil vi se flere turister i årene derefter.

Sune K. Jensen, fagleder for turisme i DI

Han vurderer, at antallet af kinesiske turister over tre år kan øges med 50-100 pct. og øge omsætningen i turismebranchen med 150-350 mio. kr.

VisitDenmark glæder sig over turismeåret, fordi det har stor betydning, at regeringen blåstempler Danmark. Det vækker genlyd i de store rejsebureauer og i de mange befolkningsrige provinser i landet, hvor det er svært at trænge igennem som en lille nation.

»Danmark får en eksponering i Kina, som ellers ikke ville være mulig. Vi mærker allerede meget stor interesse om Danmark,« siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark med ansvar for det asiatiske marked.

Læs også