Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Omvendte forældrekøb

Ejendomsjura: Når børn lejer en ejendom ud til deres forældre, er det muligt at undgå beskatning af markedslejen, hvis boligen ligger i tilknytning til barnets egen bolig.

Mens det længe har været populært med forældrekøb, er det i de senere år også blevet mere almindeligt med ”omvendte forældrekøb” også kaldet ”børnekøb”, hvor (voksne) børn køber en lejlighed eller et hus for at udleje ejendommen til deres forældre.

Reglerne er grundlæggende de samme som ved forældrekøb. De omvendt forældrekøb kan dog både dække over tilfælde, hvor et barn køber en ny ejendom og tilfælde, hvor barnet køber forældrenes hidtidige bolig for derefter at leje denne ud til forældrene. I sidstnævnte tilfælde kan der enten aftales en boligret for forældrene som led i overdragelsen af huset til børnene, sådan at boligretten udgør en del af betalingen for ejendommen, eller forældrene kan efterfølgende leje huset. Ved valget mellem de forskellige muligheder er det meget vigtigt at være opmærksom på de skattemæssige regler, som ikke er logisk indrettet, og som i nogle tilfælde kan medføre beskatning af både forældre og børn...

Læs også