Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Boligejere bliver forskelsbehandlet

Det er ifølge eksperter uhørt, at regeringen vil forskelsbehandle skatteborgere.

Boligejere skal ikke længere betale det samme i ejendomsskat, selv om de har identiske boligforhold.

To naboer med samme størrelse grund, samme grundværdi og samme fradrag kan fra næste år blive opkrævet forskellige beløb i skat.

Den form for forskelsbehandling bliver ifølge skatteeksperter konsekvensen af en lov, som regeringen vil indføre for at lovliggøre en ulovlig opkrævning af ejendomsskatter, som har stået på siden 2005.

»Jeg har aldrig set sådan noget før i min karriere. Det er helt urimeligt, at der lægges op til en forskelsbehandling, som udelukkende skyldes fejl fra det offentliges side,« siger skatteadvokat Tommy V. Christiansen fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Boligejere har ret til et skattefradrag i 30 år, efter at deres grunde blev byggemodnet, men flere hundredtusinde danskere har fået for lave fradrag og dermed betalt for meget i skat.

Hvis de klager i år, kan det reducere de kommende års skat, så længe det 30-årige fradrag løber, men venter boligejerne til næste år - når den nye lov er trådt i kraft - vil skatten ikke blive reduceret fremadrettet, påpeger eksperterne.

Dansk Industri: Ikke rimeligt

..

BRANCHENYT
Læs også