Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sociolog kalder unges brud med hinanden for luksusskilsmisser

Samliv: Danskerne er generelt blevet for hurtige til at lade sig skille, lyder det bl.a. fra sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal. Hun mener, at årsagerne til skilsmisse i dag ofte er egocentriske og luksuriøse.

Mike og Helle Klitgaard gik fra hinanden for tre år siden, men de er stadig gode venner og træffer alle beslutninger sammen om de to fælles børn, Andrea og Emil. Foto: Mattias Svold.

Danske par bliver skilt som aldrig før. I fjor blev næsten 20.000 ægteskaber opløst, og det er en stigning på 23 pct. i forhold til året før. Dertil kommer de mange samlevende par, som gik hver til sit. Samtidig tegner Danmark sig for den næsthøjeste skilsmisserate i EU, viser Eurostattal. I fjor var der 3,4 danske skilsmisser pr. 1.000 indbyggere, og det tal overgås kun af Letland, som har en skilsmisserate på 3,5.

Det stigende antal skilsmisser får en række eksperter og debattører til at tale om, at skilsmisser er på vej til at blive det nye sort, og flere peger på, at danskerne generelt er blevet hurtigere til at ty til skilsmisseløsningen, når parforholdet overrasker ved ikke at fremstå i et rosenrødt skær...

BRANCHENYT
Læs også