Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvor meget kommer de kloge computere til at ændre på markedet?

Kunstig intelligens vil formentlig ikke føre til afskaffelsen af porteføljemanagere, men det kan føre til større udsving på finansmarkederne, lyder vurderingen.

Kunstig intelligens kan føre til større udsving på markederne, lyder vurderingen. Foto: Colourbox

Den kunstige intelligens er på vej frem flere steder i verden. Det kan bl.a. føre til, at vi i en ikke så fjern fremtid bliver transporteret rundt i selvkørende biler. Den kunstige intelligens er også på vej frem på de finansielle markeder, og det rejser spørgsmålet om, hvilke forandringer det vil føre med sig. Bliver det i fremtiden kloge computere, der skal finde vejen på aktiemarkederne i stedet for porteføljemanagere?

»Det er rigtigt svært at sige, om alle porteføljemanagere bliver erstattet. Det tror jeg ikke selv. Det bliver nok nærmere en blanding. I de selvkørende biler kommer der nok stadig til at sidde en person bag rattet, og jeg tror også, at der vil være mennesker, som skal holde styr på det i forhold til investeringer,« siger Marco Singh, der har skrevet speciale om kunstig intelligens og arbejder som porteføljemanager i Secure Fondsmæglerselskab, hvor han håber på at kunne være med til at lancere en fond baseret på kunstig intelligens...

BRANCHENYT
Læs også