Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Konkurrencen sikrer - foreløbig - private kunder mod negative renter på indlån

Bankerne taber på indlån, og negative renter på privatkunders opsparing rykker tættere på, men ingen af de store danske banker er parate til at trykke renten under 0.

Ole Jensen er en af de få danske private bankkunder, som endnu er blevet afkrævet renter for sin opsparing i banken. Foto: Cathrine Ertmann.

Frygten for kundernes reaktion sætter en solid bremse for de fleste bankers hemmelige drøm om højere indtjening på indlån. Sidste uge besluttede den tyske sparekasse Raiffeisenbank at trykke renten ned på -0,4 pct. for privatkunder med mere end 100.000 euro sparet op på bankbogen. Det viger de danske banker fortsat tilbage fra, men der regnes og diskuteres i direktionslokalerne.

»Vi overvejer negative indlånsrenter til private løbende, for det store indlån koster os indtjening. Opsparingen vokser og vokser, og der er da nok en smertegrænse, men den er ikke nået endnu. Konkurrencesituationen betyder, at det ikke er nogen let beslutning at træffe over for private kunder. Også fordi de færreste privatkunder har meget store summer sparet op. De spekulerer ikke mod banken. De har bare lidt penge stående som led i deres daglige økonomi,« siger direktør Ivan Stendal Hansen, Jyske Bank...

BRANCHENYT
Læs også