Gammel Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Eftergivet skattegæld kan blive en dyr affære

Et af elementerne i regeringens store genopretningsplan for Skat er etablering af et nyt system til inddrivelse af gæld – og måske eftergivelse af gammel gæld til det offentlige. Men en gældseftergivelse kan have skattemæssige konsekvenser for de borgere, hvis gæld eftergives eller forældes.

På et pressemøde den 26. august 2016 præsenterede skatteministeren regeringens plan for Skat – ”Et nyt skattevæsen – Ny organisering, flere medarbejdere og velfungerende it”.

Planen indebærer – blandt mange andre elementer – en styrkelse af inddrivelsesområdet, dvs. opkrævning af borgernes gæld til det offentlige. Dels ved at forenkle lovgivningen om inddrivelse, så inddrivelsen af gæld bliver simplere og mere gennemsigtig, både for skattemyndighederne, borgerne og virksomhederne. Dels gennem organisatoriske ændringer, nemlig ved etablering af en selvstændig styrelse til at varetage inddrivelsesopgaven. Og dels ved at tilføre området nye ressourcer for ca. 1,8 mia. kr. frem mod 2020 til investering i et nyt it-system og til udvidelse af medarbejderstaben med 350 medarbejdere...

Læs også
Top job