Gammel Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flere forældre bruger sundhedsforsikringen til deres børns psykiske problemer

Danica Pension og PFA Pension holder nøje øje med udviklingen, der på sigt kan føre til højere præmier på forældrenes sundhedsforsikring.

Stadig flere forældre bruger deres sundhedsforsikring til at få et barn i behandling hos psykolog eller psykiater. Modelfoto: Colourbox.

Stadig flere forældre bruger deres sundhedsforsikring til at få deres børn under hurtig behandling for psykiske problemer. På bare fire år er antallet af børnehenvisninger på det psykiske område steget over 20 pct. hos PFA Pension. Danica Pension melder ligeledes om, at børns psykiske skader tegner sig for en stigende del af de samlede forsikringsomkostninger.

Mere end 150.000 danskere har hos de to selskaber en sundhedsforsikring, der også omfatter behandling af børn. Ifølge PFA er børn i forvejen stærkt overrepræsenterede, når det gælder behandling af psykiske problemer. De udgør godt 12 pct. af alle skader på sundhedsforsikringen, men knap 21 pct. på det psykiske område - og 25 pct. af omkostningerne på området.

Børnedækning
  • Hos PFA og Danica ved man ikke, hvor mange børn, der præcist er omfattet af sundhedsforsikringen.
  • Men hos PFA Pension har flere end 132.000 en sundhedsforsiring, der også dækker forsikredes børn op til 18 år.
  • Mens mere end 25.000 sundhedsforsikringer i Danica i dag er udvidet med børnedækning.

Hvis udviklingen fortsætter, kan konsekvensen blive stigende priser eller reduceret dækning. I første omgang ser Danica og PFA dog situationen an.

 »Noget tyder på, at forældre er blevet lidt hurtigere på aftrækkeren, når deres børn er kede af det. Vi gør ikke noget ved prisen, så længe de samlede omkostninger til sundhedsforsikring ikke stiger. Men vi holder grundigt øje med området og vil i første omgang prøve at italesætte, om behovet er der, når forældre kontakter os,« siger Rasmus Ruby-Johansen, chef for Sundhed og Skade i PFA Pension.

Hvis vores børn mistrives, reagerer vi hurtigere end før og måske også hurtigere, end når det drejer sig om os selv.

Lars Ellehave-Andersen, direktør Danica Pension.

Hos Danica Pension er psykiske skader gået fra i 2011 at udgøre 11 pct. af sundhedsforsikringens samlede omkostninger til behandling af forsikredes børn til at udgøre 26 pct. i 2015.

»Hvis vores børn mistrives, reagerer vi hurtigere end før og måske også hurtigere, end når det drejer sig om os selv. Der er åbenlyst brug for ydelsen, så vi fjerner ikke dækningen. Men hvis skaderne på sigt overstiger præmierne, må vi naturligvis overveje en ændring af prisen,« siger direktør Lars Ellehave-Andersen, Danica Pension.

De to pensionsselskaber kræver begge den praktiserende læges anbefaling, før de sætter en behandling i gang. Men barnet skal herefter ikke vente på at komme i behandling. Ligesom sundhedsforsikringen betaler hele regningen.

Læs også