Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Så er der dækket op til forsikringskrig om bilejerne

Forsikringsselskaberne står parat med alle tiders julegave til bilejere: Krig på bilforsikringer i 2017. Mindre og mere sikre biler skærer i skadesudgifterne, og det puster til priskrigen, lyder meldingen fra aktører i branchen.

De seneste 10 år har landets forsikringsselskaber hentet 140,4 mia. kr. hos danske bilejere, der til gengæld har fået dækket skader for 96,6 mia. kr. Foto: JP Foto: Colourbox

De gode forsikringstilbud vil stå i kø til bilejerne i 2017. Det er forventningen i bl.a. bilisternes interesseorganisation FDM.

»Vi oplever, at priserne på bilforsikringer er faldet, og konkurrencen er øget,« siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom i FDM.

Der er hård konkurrence på markedet.

Morten Jespsen, underwriting-direktør i Købstædernes Forsikring

Topdanmark, der sammen med Tryg sidder på godt 36 pct. af bilmarkedet, kalder allerede konkurrencen for intens.

»Men bilforsikring er stadig et lønsomt produkt. Derfor vil konkurrencen også fortsætte,« siger Topdanmark-topchef Christian Sagild.

At bilforsikringer er en god forretning for landets forsikringsselskaber, understreges af tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Kilde: Finanstilsynet, If og Gjensidige.

Alene sidste år løb selskabernes bruttoindtægter fra motorkøretøjsforsikringer op i 12,6 mia. kr. Efter udbetaling af erstatninger gav det selskaberne knap 3,4 mia. kr. til bl.a. administration, genforsikring, rabatter og ikke mindst indtjening, og dermed endte bilforsikringer som branchens indtjeningsmæssige topscorer i 2015.

Købstædernes Forsikring tøver da heller ikke med at slå fast, at der er dækket op til krig om bilkunderne.

»Der er hård konkurrence på markedet,« siger direktør Morten Jepsen, der er en del af den daglige ledelse i Købstædernes Forsikring.

Selskabet har netop varslet et prishop på 4,2 pct. på alle privatforsikringer. Undtaget er bilforsikringerne, fordi indtjeningen her er bedre end for resten af privatforsikringerne, lyder forklaringen.

Kilde: Forsikring & Pension (Gnst. for ansvar og kasko).

Af samme grund mener FDM, at der er masser af plads til yderligere prisfald.

»Bilforsikringer er efter min opfattelse et af de områder, hvor der har været mindst konkurrence og derfor de højeste præmier i forhold til, hvad selskaberne egentlig tjener,« siger Allan Skytte Christensen.

På jagt efter den billigste forsikring
  • Ifølge FDM er der al mulig grund for bilejere til løbende at tjekke bilforsikringen.
  • Dels anvender selskaberne vidt forskellige måder at prissætte forsikringerne på, og dels er nogle selskaber i dag mere sultne efter nye kunder end andre.
  • Det er også nemt at tjekke bilforsikringspriserne på prissammenligningsguider som forsikringsguiden.dk, comparo.dk og samlino.dk, lyder rådet.
  • Endelig opfordrer FDM også nuværende bilister til løbende at tjekke, om de får den rigtige dækning på bilen til den rigtige pris.
  • Forsikringsselskaberne husker nemlig ikke altid at lade eksisterende kunder få del i de gode tilbud, der skiltes med for at lokke nye kunder til, lyder meldingen.

Priskrig eller ej, så tror Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker og forsikringsekspert i Sydbank, ikke på åben krig mellem markedets to frontløbere.

»Det sidste Tryg og Topdanmark ønsker er at havne i priskrig med hinanden, fordi det vil ødelægge begge selskabers indtjening,« siger Mikkel Emil Jensen.

De seneste 10 år har forsikringsselskaberne modtaget 140,4 mia. kr. fra danske bilejere, mens der er udbetalt 96,6 mia. kr. i erstatninger.

BRANCHENYT
Læs også