Gammel Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan tjener man penge på noget, som de fleste brænder nallerne på

I Kødbyen i København forsøger Erik Bork og Christian Jain Kongsted at gøre det til deres levevej at få danskere til at spekulere med finansielle produkter. De ønsker ikke at skjule, at handelsplatformene betaler dem for at skaffe kunder.

Som daytrader bruger man en stor del af sin tid på at kigge ind i en skærm. Arkivfoto: Richard Drew/AP

En glødende cigar, et glas cognac at sippe af og så ville man glemme alt om, at vi befinder os i et mødelokale i Kødbyen i København, ikke på et herreværelse i en svunden tid. Røde gardiner og gulvtæpper, en bogreol med antikvariske bøger og en gammeldags grammofon kaster et dunkelt skær ud i rummet. I de brune Chesterfield-møbler sidder Erik Bork og Christian Jain Kongsted.

På et mørkt træbord mellem kaffekopper ligger en båndoptager. Den er slukket. Emnet, vi skal tale om, er lidt ømtåleligt, så kun håndskrevne notater går an. De to ejere af portalen daytrader.dk er gået med til at fortælle, hvordan deres forretning hænger sammen. Hvordan de tjener penge på at få almindelige danskere til at forsøge sig med kortsigtet finansiel spekulation, også kaldet daytrading. De er villige til at afsløre, hvor store pengene er i forretningen, og hvordan hele systemet hænger sammen. De mener ikke, de har noget at skjule...

Læs også