Penge

Her er millionæren fra Daytraderland med de mange biler og endnu flere virksomheder

Portræt: Robin Roy Krigslund-Hansen står bag 10 schweiziske selskaber og troner ofte frem på sociale medier med sin blå Ferrari.

Robin Roy Krigslund-Hansen er fra Vejle, men bosat i Schweiz, hvor han driver en lang række virksomheder. Foto: Benny F. Nielsen

Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen

Det er ikke, fordi den 42-årige serieiværksætter Robin Roy Krigslund-Hansen er uvant med at optræde i medierne, at han har afslået at stille op til et interview med Finans.

I pinsen 2010 var han gæst i TV 2's Go' Morgen Danmark for at fortælle om sit marketingbureau GoSocial. I januar 2012 blev han af Vejle Kommune kåret til årets iværksætter og fik omtale i Vejle Amts Folkeblad under overskriften "Serie-iværksætter med stort drive". Og senere på året nåede han også til Ekstra Bladets spalter under overskriften "Afsløring: Dansk millionær bag plat med prøvepakker".

Finans kan fortælle, at Robin Roy Krigslund-Hansen er viklet ind i den finansielle handelsplatform Spreadmarket, som han promoverer på Facebook og via en hjemmeside for danske daytradere - daytraderland.com - uden at fortælle fuldt ud om tilhørsforholdet.

Han er ikke en nem mand at portrættere. Alene at finde ud af, hvor mange virksomheder og hjemmesider han ejer, er en udfordring, fordi de er registrerede så forskellige steder som Vejle, Västra Frölunda i Sverige og Mahé på Seychellerne. De fleste er dog registreret på en adresse i den schweiziske by Baar, selv om mange af hjemmesiderne er oprettet i andre navne end hans eget.

De 10 schweiziske selskaber, Robin Roy Krigslund-Hansen står bag:

  1. Amnesia Invest
  2. Electronic Cigarettes Europe
  3. Electronic Cigarettes Holding
  4. FM Schweiz
  5. Formula Swiss
  6. GoSocial
  7. GoWin
  8. Henroy
  9. Kerogi
  10. Pay by Invoice

Robin Roy Krigslund-Hansens danskregistrerede selskab, Roy Venture Holding, har en egenkapital  på knap 2 mio. kr., men hvad der gemmer sig i de 10 schweziske selskaber, Finans har fundet frem til, er umuligt at finde ud af. På Twitter præsenterer han sig som bilentusiast med en hvid Bentley GT Speed, en Mercedes AMG og en blå Ferrari 458 i garagen, serieiværksætter, alpinskiløber, pokerspiller og dansker bosat i Zug i Schweiz. Han er oprindelig fra Vejle og er også at finde på en lejet adresse i forstaden Børkop (rettelse: der er tale om en firmaadresse, men Robin Roy Krigslund-Hansen bor der ikke, red.).

Robin Roy Krigslund-Hansen til højre foran sin Ferrari.

Robin Roy Krigslund-Hansen har ifølge ham selv tre universitetsuddannelser. På én af sine mange hjemmesider (Finans har fundet frem til flere end 20) kalder han sig serieiværksætter med en HD i afsætning og en MBA fra CBS. I parentes står der: »gudskelov ingen konkurser.« Ifølge den danske erhvervsdatabase Biq gik han dog konkurs med et transportselskab i 2013.

Han sælger bl.a. e-cigaretter, parfumer og slankemidler, ligesom han har investeret i et thailandsk ejendomsprojekt, som hans revisor dog savner dokumentation for, ligesom revisoren efterspørger lidt mere grundighed med momsindberetningerne.

»Selskabet har gentagne gange indberettet momsbeløb for sent til Skat. Forholdet kan være ansvarspådragende for ledelsen,« skriver revisoren i regnskabet.

Robin Roy Krigslund-Hansen i sin Bentley:

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også