Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Danskernes største pengetank trækker sig fra fondsbørsens nye spillere

ATP har solgt ud af skuffelsen Matas, taget gevinst hjem på Nets - og trukket sig helt fra NNIT. Dermed ser det ud til, at pensionskæmpens tro på tre af de seneste års børsdebutanter er begrænset.

Børsnedturen i Nets
Pensionskæmpen ATP har solgt ud af sine aktier i bl.a. Matas. Foto: Mik Eskestad

Den største og vigtigste enkeltinvestor på det danske aktiemarked, pensionskæmpen ATP, mistede i sidste halvdel af 2016 en væsentlig del af begejstringen for tre af de mest profilerede nye ansigter på fondsbørsen.

ATP har - med vidt forskellige resultater - reduceret sit engagement i både Matas, Nets og NNIT markant i løbet af de sidste seks måneder af 2016. Det fremgår af en datasammenkøring af de løbende opgørelser fra den gigantiske pengetank i Hillerød foretaget af Finans.

Til gengæld har investeringerne i Dong Energy og ISS, to af de øvrige markante børsdebuter, holdt sig nogenlunde stabilt for pensionskæmpen.

Mest markant er det måske, at ATP siden i sommer har trukket sig helt fra investeringen i NNIT, så man nu ejer nul aktier.

Frasalget er sket samtidig med en markant kursderoute for NNIT, der efter en stærk udvikling fra en introduktionskurs på 125 op til nær ved kurs 300 i dag er nede i et leje lige under kurs 200.

Der er dog stadig tale om en gevinst i forhold til introduktionens, hvilket ikke længere gør sig gældende for Matas, der længe har været en sten i skoen for ATP.

»Det er især væksten, der har skuffet. Den intensiverede konkurrence har selvfølgelig gjort ondt, men dertil har effekten af ledelsens initiativer været meget begrænset,« lød det fra ATP ved selskabets generalforsamling i sommer. Siden er kursen faldet yderligere - og ATP har igen solgt markant ud af aktien, der i dag handler i et leje omkring kurs 100 mod en introduktionspris på 115 kr.

ATP har ikke optrådt på NNIT's generalforsamling inden frasalget, hvilket ellers plejer at være pensionskæmpens måde at notere sin utilfredshed på.

Nets, som ATP kom ind i inden børsnoteringen med både et velbetalt lån og en investering, der blev gjort mindre ved selve introduktionen, har været en guldrandet forretning for ATP, men siden børsintroduktionen har de aktier, ATP valgte at beholde, tabt værdi. Nets har været en skuffelse på fondsbørsen med store kurstab siden børsintroduktionen, og der har været kritik af ledelsens bonusprogram, bl.a. fra ATPs topchef, Christian Hyldahl.

ATP vil ikke kommentere sine løbende investeringer.

BRANCHENYT
Læs også