Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Statuer af slavehandlere risikerer at blive væltet

Efter at en statue af en slavehandler blev smidt i en flod i Bristol, er der nu en britisk bevægelse i gang for at fjerne "racistiske" mindesmærker. I Oxford er en gammel kamp vækket til live igen.

Et par tusinde demonstranter var tirsdag aften forsamlet ved universitetet i Oxford. De kræver, at statuen øverst på bygningen af Cecil Rhodes, som de anser som en racist, rives ned. Foto: Adrian Dennis/AFP Protesterne i Oxford var rettet både mod Cecil Rhodes-statuen og mod racisme generelt. Der har på få dage været flere end 200 demonstrationer i Storbritannien udløst af sagen om amerikaneren George Floyd, der blev dræbt af politiet i Minneapolis. Foto: AFP 62 politifolk kom til skade under weekendens demonstrationer i London. På et tidspunkt måtte politiet indføre forsamlingsforbud i området omkring Westminster. Foto: Reuters Demontranter fjernede i weekenden statuen af slavehandleren Edward Colston og smed den i floden Avon. Foto: Reuters Protesters throw the statue of Edward Colston into the water beside Pero's Bridge, during a protest against racial inequality in Bristol, Britain June 7, 2020 in this screen grab obtained from a social media video. Twitter/Sellottie /via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES.NO ARCHIVES.

OXFORD

I forsamlingen på op mod 2.000 mennesker var støjen fra politiets lavthængende helikopter det eneste, man kunne høre foran Oriel College på Kings Street i Oxford. De mange aktivister knælede symbolsk, holdt en knyttet næve i vejret og var tavse i præcis otte minutter og 46 sekunder. ..

BRANCHENYT
Læs også