Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trumps toprådgiver: Vi vil ikke teste mindre, tværtimod

I en høring i Repræsentanternes Hus afviste Trumps toprådgiver Anthony Fauci tirsdag at have fået besked på at teste mindre.

Anthony Fauci afviste under høringen i Repræsentanternes hus at have fået besked på at teste mindre. Foto: Sarah Silbiger/Reuters

USA’s coronachef Anthony Fauci og præsident Donald Trump er tilsyneladende ikke enige om, hvorvidt myndighederne har fået besked på at teste færre for coronavirus.

Donald Trump proklamerede ellers på fredagens vælgermøde i Tulsa, Oklahoma, at han har opfordret sundhedsmyndighederne til at teste mindre.

»Når du tester i et stort omfang, vil du finde flere personer, der er smittede. Så jeg har sagt til mine folk, at de skal skrue ned for antallet af test,« sagde Trump på vælgermødet – et udsagn som en præsidenten gentog tirsdag foran den amerikanske presse, efter at en af Trumps egne medarbejdere havde udtalt, at han havde sagt det »i spøg«.

»Jeg spøger aldrig,« fastslog præsidenten.

Men tirsdag svarede den amerikanske regerings coronaberedskab, heriblandt Anthony Fauci, leder af USA’s Nationale Institut for Allergi og Smittefarlige Sygdomme, på spørgsmål fra Repræsentanternes Hus i en høring om netop håndteringen af virussen i landet.

Og her afviste samtlige rådgivere at have fået besked på at teste mindre.

»Jeg ved med sikkerhed – med min viden – at ingen af os har fået besked på at teste mindre. Det er fakta. Faktisk vil vi teste mere,« fastslog Fauci i Repræsentanternes Hus.

Her udtalte han sig desuden om den generelle coronasituation i landet, hvor han både roste New York for at have fulgt myndighedernes anbefalinger i anden del af millionbyens genåbningsfase, men udtrykte samtidig bekymring over den stigning i smittetilfælde, som man lige nu ser i andre dele af landet.

»De næste par uger bliver kritiske, hvis vi skal tackle de stigninger, vi ser,« sagde han og henviste specifikt til smittespredningen i bl.a. Florida, Arizona og Texas.

USA har registreret knap 2,3 millioner tilfælde af coronavirus, mens 120.000 mennesker har mistet livet med virussen.

BRANCHENYT
Læs også