Serier

V-profil vil have særlov til grænsegængere

Vi bør lave en særlov for ansatte i Øresundsregionen, mener Venstres Bertel Haarder, da svenskere og danskere i går diskuterede, hvordan vi kan få flere højtuddannede til Øresundsregionen.

De måske ønskede
Forskningscentret ESS vil være fuldt udbygget i 2025 med mange hundrede fastansatte topforskere, mens yderligere 5.000-8.000 forskere fra hele verden årligt ventes at forske i kortere perioder.

En gruppe på 30 danske og svenske ansatte i forskellige interesseorganisationer og offentlige instanser var i går samlet for at se på, hvordan man kan gøre det nemmere at være højtuddannet udlænding og grænsegænger i Øresundsregionen – og i særdeleshed det 14 mia. kr. dyre forskningscenter European Spallation Source, ESS.

Som Jyllands-Posten tidligere har beskrevet, poster Danmark ca. 1,5 mia. kr. i ESS, som bliver et af verdens førende forskningscentre og placeret lige på den anden side af Øresundsbroen i Lund. Derfor handlede mødet om netop ESS-problemer, fordi forskere uden for EU ikke kan bo i Danmark og arbejde lige på den anden side af broen...

Læs også
Top job