Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Overblik: Forstå den europæiske skattely-sag

Flere hundrede dokumenter afslører, at Luxembourg har fungeret som omdrejningspunkt, når multinationale selskaber vil omgå skattereglerne i de resterende EU-lande. Dokumenterne udløste et ramaskrig i resten af EU. Få det hurtige overblik over sagen her.

Den nuværende formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, er blevet mødt af skarp kritik, fordi han sad som premierminister i Luxembourg, mens landet angiveligt fungere som skattely for flere internationale selskaber. Juncker fungerede som minister i fyrstendømmet fra 1995 til 2013. Foto: Wiktor Dabkowski/picture-alliance/dpa/AP

Lækagen: Onsdag aften brød helvede løs. I hvert fald blandt medlemslandene i EU. Den internationale sammenslutning af journalister ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists), som blandt andet Politiken og DR er en del af, frigav næsten 28.000 sider, der afslørede, at en lang række internationale selskaber - via specielle selskabskonstruktioner og datterselskaber - havde benyttet Luxembourg som et skattely.

På den måde kunne selskaberne undgå at betale skat af deres profit i de andre EU-lande. Den skat, som selskaberne betalte, gik i stedet til Luxemburg, og her var den minimal.  ..

Læs også
Top job