Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvad er Danidas B2B-program?

Danidas erhvervsrettede ulandsstøtte er igen kommet i vælten, efter en ny rapport har evalueret indsatsen i perioden 2006-2011. Men hvad går programmet ud på? Få overblikket her.

Programmet: Danida har siden 1993 ydet støtte til projekter mellem danske virksomheder og udenlandske samarbejdspartnere. Først under navnet PS-programmet (Privatsektor-programmet), men fra 2006 under navnet Business-to-Business (B2B). Programmet hørte under Udenrigsministeriet og havde til formål at »bidrage til fattigdomsreduktion gennem vækst og beskæftigelse i partnerlandene,« hvilket skulle ske gennem »etableringen af langsigtede og kommercielt bæredygtige partnerskaber mellem danske virksomheder og lokale virksomheder,« som Danida selv beskrev programmet. Det ændrede i 2011 navn til Danida Business Partnerships.

Rapporten: Evalueringsrapporten af B2B-programmet udkom i begyndelsen af november, og dækker perioden 2006-2011. Selv om rapporten beskriver enkelte projekter, der kan karakteriseres som succesfulde, så er den overvejende tone i rapporten negativ. Blandt andet konkluderes det, at »der er langt imellem succes-historierne« og at »resultaterne samlet set ikke står mål med indsatsen.« I den femårige periode, som B2B-programmet varede, deltog lige under 450 danske virksomheder. Den samlede pris for programmet var godt 1 mia. kr...

BRANCHENYT
Læs også