Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Demonstration mod islam og indvandring breder sig

Dresden: I begyndelsen var de 162. Mandag deltog 15.000 i demonstration, som har slagord mod flygtninge og islam. Bevægelsen breder sig så småt til andre byer i Tyskland. Regeringen i splid om, hvad den skal stille op.

En mandag aften i oktober mødtes 161 foran Frauenkirche i Dresden. 32 kvinder og 129 mænd havde ifølge nyhedsmagasinet Stern fulgt opfordringen til at deltage i en aftenspadseretur mod den tyske asylpolitik og islamisering af Tyskland. Som tiden er gået, er den lille gruppe vokset. Mandag aften spadserede omkring 15.000 mennesker i Dresden for at markere modstanden mod islam og det stigende antal flygtninge i Tyskland.

Over 61.000 mennesker har trykket ”like” på den Facebook-side, som organisationen ”Patriotiske europæere mod islamisering af aftenlandet”, i daglig omtale ”Pegida”, har oprettet, og som bruges til at mobilisere tyskerne til at deltage i aftenturene, som har bredt sig til flere byer. Tyske medier rapporterer, at 80 mødte op i Kassel, og at 300 demonstrerede i Bonn. I den gamle regeringsby blev de dog rendt over ende af 1.600 moddemonstranter. I Dresden var ca. 6.000 moddemonstranter på gaden...

Læs også