Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hug til topembedsmænd for ikke at stå fast over for minister

Statsløsesagen: Der er en indbyrdes sammenhæng mellem Statsløsekommissionens frifindelse af tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og kritikken af to af hendes topembedsmænd for ikke at have sagt klart fra.

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (t.v.) klarer frisag i sagen om de konventionsstridige afslag på statsborgerskab til statsløse, mens hendes tidligere depar tementschef Claes Nilas (t.h.) får skarp kritik og er hjemsendt som følge af kritikken fra Statsløsekommissionen. Arkivfoto: MikkelTariq Khan/Polfoto

Et mavebælte er ikke bare sådan et, man spænder om livet. Det er også et stykke papir, hvor embedsmænd orienterer en minister og indstiller, hvordan en sag bør løses. Sådanne mavebælter er der mange af i sagen om Integrationsministeriets behandling af statsløse, som i strid med internationale konventioner blev nægtet dansk statsborgerskab, og de har været centrale for Statsløsekommissionens konklusioner.

Efter at dagbladet Information havde afsløret den konventionsstridige behandling af statsløse, afleverede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i 2011 en stærkt mangelfuld redegørelse om sagen til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han fyrede hende og nedsatte en kommission, hvis konklusioner blev offentliggjort mandag. ..

BRANCHENYT
Læs også