Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Valgkampens løfter beseglede dagpengekommissionens skæbne

Målet for dagpengekommissionens formand var at levere anbefalinger fra en enig kommission, men da DF og SF indledte valgkampen med et håndslag på flere penge til dagpengesystemet, stod det ifølge professor Nina Smith klart, at hendes kommission næppe ville nå til enighed om finansieringen.

Dagpengekommissionens formand, professor Nina Smith, ved kommissionens pressemøde i mandags. Foto: Stine Bidstrup

Hun har travet Københavns gader tynde for at besøge a-kasser og lære om dagpengesystemets helt lavpraktiske væsen, og hun har været en flittig gæst på Christiansborg for at forstå, hvor de enkelte partier stod. For som formand for dagpengekommissionen har professor Nina Smith været yderst bevidst om, at opgaven bestod i at levere et sæt anbefalinger, som hurtigt kunne omsættes til et politisk forlig og gøre en ende på den vedvarende dagpengeballade siden den udskældte reform i 2010.

Derfor er hun også meget tilfreds med det sæt anbefalinger, som hun i mandags kunne aflevere til politikerne, og som dannede rammen for torsdagens lynaftale mellem Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Dagpengemodellen lå klar, og stilleskruerne til finansieringen af bl.a. lempeligere regler for at genoptjene ret til dagpenge og blive i dagpengesystemet var der også enighed om. At kommissionen så endte med at være uenig om, hvor meget der skulle stilles på skruerne, kunne ifølge Nina Smith ikke være anderledes...

BRANCHENYT
Læs også