Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DI-topchef til regeringen: Få den dårlige omtale under kontrol

Massiv kritik af dansk flygtningepolitik i udenlandske medier kan ramme dansk erhvervslivs eksport, og derfor må regeringen omgående få styr på den dårlige omtale, mener DI's adm. direktør Karsten Dybvad.

Adm. direktør i erhvervsorganisationen DI, Karsten Dybvad, opfordrer regeringen til straks af få styr på dårlig omtale af Danmark i udlandet.  Foto: Niels Hougaard

Regeringen skal straks få styr den ulmende steppebrand af dårlig omtale af Danmark i udlandet, der kan få hårde konsekvenser for dansk erhvervsliv.

Sådan lyder opfordringen fra topchefen i Danmarks største erhvervsorganisation, DI.

»Vi må arbejde intenst for at skabe det rette billede af Danmark, og konkret betyder det nu, at man må forvente, at både regeringen og udenrigstjenesten arbejder målrettet på, at den dårlige omtale ikke sætter sig,« siger Karsten Dybvad, da Finans møder ham i DI-domicilet onsdag.

Reaktionen fra erhvervslivets top kommer efter den forgangne uges massive kritik af den danske flygtningepolitik i udenlandske medier og fra internationale personligheder som den tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan.

Især en satiretegning i den britiske avis The Guardian, der udstiller statsminister Lars Løkke Rasmussen med nazistiske referencer, men også trækker de tre hæderkronede virksomheder Carlsberg, Lego og Danish Crown ind i debatten, har slået Dybvad for brystet. Han mener, at det er en grov tegning, som går langt over stregen.


»Det er bekymrende, når ikoniske, danske virksomheder bliver brugt i den sammenhæng, og det er en opgave for regeringen at sørge for at få ryddet misforståelser og myter af vejen,« siger Karsten Dybvad og fortsætter:

»Omdømme betyder meget. Det gør det for en virksomhed, og for et land. På lang sigt kan et dårligt omdømme få konsekvenser for, om vi kan eksportere, tiltrække arbejdskraft osv., så vi er selvfølgelig optagede af, hvordan ser omverdenen ser på os,« siger han.

I Venstre fortæller den politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, at man er blevet en smule overrasket over forargelsesniveauet i de internationale medier, men at regeringen nu arbejder for at få styr på situationen.

»Udenrigsministeriet er i gang, og de danske ambassader i udlandet kører en faktakampagne målrettet der, hvor det er nødvendigt. Fra politisk hold prøver vi at sprede budskabet om, hvordan det danske velfærdssamfund er indrettet, og hvordan Danmark engagerer sig i verden. Hvis man sammenligner med andre lande, så får piben og modtagelsen en noget anden lyd,« mener Jakob Elleman-Jensen.

BRANCHENYT
Læs også