Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

700 skuffede landmænd og Lars Løkke sidder i en sportshal i Sønderjylland

Feature: Balladen om landbrugspakken udløste et af de største politiske kaos i nyere tid. Det hele begyndte i 2014 med skuffede landmænd og en plan, der skulle gøre dem glade. Finans gennemgår i to fortællinger historien bag Eva Kjer Hansens afsked som minister.

Lars Løkke Rasmussen kom under pres fra Bonde-Venstre i foråret 2014 og efter et krisemøde i Odense, blev der sat en plan i gang: Landmændene skulle gøres glade igen. Det lykkedes, selv om det endte med at koste en minister.  Foto: Miriam Dalsgaard

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen står i ministeriets trappehal. Hun har en lysegrå nederdel med matchende jakke på ud over en hvid skjorte. Smilet er småt, og i hånden holder hun en Branford-megafon. Den har indbygget mikrofon. Det er hendes sidste minutter som minister, inden hun modvilligt giver posten og megafonen videre til partikollegaen Esben Lunde Larsen.

»Når du har noget, du gerne vil fortælle, og især når det er nogle tal, du gerne vil ud med, så brug megafonen. Sådan så du er sikker på, at det kommer ud til hele landet. Men brug den også, sådan så du er sikker på, at alle i lokalet har hørt, hvad det er, du siger.«..

BRANCHENYT
Læs også