Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Minister: Kommission skal gøre den grønne omstilling billigere

Grøn energi er en dyr fornøjelse for både private og virksomheder, men energiministeren forventer, at den nye energikommission kan komme med løsninger til en den grønne omstilling, der gør elregningen billigere og CO2-udslippet mindre på 14 år.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt præsenterede i dag regeringens nye Energikommission, som skal »udtænke de næste kloge træk i Danmarks grønne omstillin.«  Foto: Joachim Adrian

Der brug for kloge indspark til dansk energipolitik, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som torsdag præsenterede en energikommission som lovet i regeringsgrundlaget. Kommissionen har Danfoss’ adm. direktør, Niels B. Christiansen, som formand og skal om et år komme med forslag til, hvordan grøn energi bliver billigere end fossil energi og på »en omkostningseffektiv måde«.

»Vi står i en tid, hvor der sker meget i verden omkring os. EU spiller en central rolle og Danmark er ikke en ø, så målet frem mod 2030 er at reducere CO2-udledingen, men lave priser på fossil energi gør det den grønne omstilling svær. Derfor er dansk energipolitik i en ny situation, hvor der er brug for nye indspark, og det skal kommissionen komme med,« siger Lilleholt.  ..

BRANCHENYT
Læs også