Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske imamer: Homoseksualitet er unaturligt, men berettiger ikke drab

Kun få imamer vil udtale sig om massakren på en bar for homoseksuelle i Orlando og islams syn på homoseksualitet. De er i en klemme mellem dansk frisind og sharia, mener en kultursociolog.

Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre kunne i 2007 fejre sit 40-års jubilæum. Den er Nordens ældste moské.  Muhammad Zakaria Khan, imam og formand for Nusrat Djahan Moskéen mener, at »homoseksualitet er en sygdom, men islam giver ikke grundlag for at slå homoseksuelle ihjel«. 
Foto: Lars Krabbe

Mens det store flertal af muslimske organisationer og imamer i Danmark reagerer med tavshed på massakren i en homoseksuel klub i Orlando og det ofte konfliktfyldte forhold mellem islam og homoseksualitet, er der enkelte imamer, der gerne vil stå frem og tilkendegive deres holdning.

»Homoseksualitet er en sygdom, men islam giver ikke grundlag for at slå homoseksuelle ihjel,« lyder det fra Muhammad Zakaria Khan, imam og formand for Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre. Moskéen er Nordens ældste moské og kunne i 2007 fejre 40-års jubilæum i Danmark...

BRANCHENYT
Læs også