Serier

Schweiz er prøveklud for Storbritanniens brexit-dilemma

To år efter at Schweiz stemte for at begrænse indvandring fra EU, er landet desperat for at indgå en aftale med Bruxelles, og brexit har ikke hjulpet.

Brexit - britisk farvel til EU
Formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, sagde under et møde mandag med den schweiziske præsident, Johann Schneider-Ammann (højre), at han så en mulig løsning i at lade schweiziske arbejdsgivere prioritere personer bosiddende i Schweiz først. Regeringen i Bern skal senest i februar fremlægge en lov for at begrænse indvandring fra EU.

BRUXELLES — Storbritannien skal indgå en ny aftale med EU. Men i disse dage er det alligevel Bern, som London har øjnene rettet mod. Et flertal af schweizerne satte ved en folkeafstemning i februar for to år siden kryds ved et ja til at lægge et loft over, hvor mange EU-borgere der må komme til landet og arbejde.

Det er i strid med de mere end 120 bilaterale aftaler, som Schweiz har indgået med EU, og som sikrer schweizerne adgang til det indre marked, mod at de bl.a. accepterer EU’s krav om arbejdskraftens frie bevægelighed...

Læs også
Top job