Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

For mange med de forkerte uddannelser kan koste samfundet op imod 85 mia. kroner

Mangel på 110.000 faglærte og personer med kortere videregående uddannelser kan betyde et velfærdstab i milliardklassen, hvis ikke udviklingen vendes frem mod 2025, lyder det fra Danmarks Vækstråd. Til gengæld er der for mange højtuddannede, advarer rådet i en ny rapport.

Generelt vil der være for mange højtuddannede i 2025, er konklusionen fra Danmarks Vækstråd. Men det gælder ikke alle fagretninger - ingeniører, naturvidenskabsfolk og it-specialister vil være stærkt efterspurgte. DI opfordrer til en national teknologipagt for at sikre virksomhederne tilstrækkeligt mange med de rigtige kvalifikationer.
Arkivfoto: Marius Nyheim Foto: Marius Nyheim

For få af nogle grupper på arbejdsmarkedet og for mange af nogle andre kan blive en dyr cocktail. Sådan lyder det fra Danmarks Vækstråd, der torsdag offentliggør en ny rapport om udsigterne til at skaffe den fornødne kvalificerede arbejdskraft fremover.

Kort fortalt er der udsigt til et misforhold mellem udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet på over 100.000 personer faglærte i 2025, mens der ligeledes vil være over 100.000 for mange med mellemlange og lange, videregående uddannelser. ..

BRANCHENYT
Læs også