Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Utilstrækkeligt tilsyn, utilstrækkeligt fokus og mangel på viden: Her er konklusionerne i lækket rapport om dansk hvidvask-indsats

FATF langer kraftigt ud efter bankerne og Finanstilsynet. Brancheorganisationen FinansDanmark påpeger, at hvidvask er højprioritet i bankerne.

En af de største sager herhjemme om hvidvaskning af penge omhandlede en vekselbutik på Nørrebrogade i København. Virksomheden blev sidste år dømt for groft hæleri og blev straffet med en bøde på 92 mio. kr. Dommen blev efterfølgende anket, fordi forsvareren ikke mente, der var dokumentation for, at de vekslede penge var ulovlige. Foto: Linda Johansen Foto: Linda Johansen

Den hedder noget så usexet som Mutual Evaluation of Denmark, og den er spækket med uforståelige forkortelser som AML/CFT, LEA, SRB, MLS, DNFBP.

Men når først man har knækket koderne, så gemmer det lækkede rapportudkast fra den internationale organisation, FATF (Financial Action Task Force), om den danske indsats mod hvidvaskning af penge og terrorfinansiering på et ganske klart budskab: Stram op, Danmark!..

Læs også
Top job