Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Set fra Moskva: Moskva glæder sig efter Trumps ”protektionistiske tale”

Et mere indadvendt USA under Donald Trump vil give Rusland større udenrigspolitisk spillerum, venter man i toneangivende cirkler i Rusland

MOSKVA

Donald Trump er en populær mand i Rusland, og han er ikke blevet mindre populær efter talen ved sin indsættelse fredag. 

Selvom den nye præsident ikke dvælede længe ved internationale forhold, indeholdt talen alligevel et par fingerpeg om Trumps tænkning på området: »Vi vil ikke påtvinge nogen vores måde at leve på,« sagde USA's nye præsident blandt andet.

For russerne lyder det som et brud ikke bare med Barack Obamas linje, men med amerikansk udenrigspolitik som den har set ud i årtier.

»For otte år siden lovede Obama Amerika og verden, at han ville være en anti-Bush, men i udenrigspolitikken blev han dennes fortsættelse. Trump bliver helt sikkert ikke en fortsættelse af Obama,« lød det i et tweet fra Aleksej Pusjkov, et russisk parlamentsmedlem, der er toneangivende på udenrigspolitiske spørgsmål.   

En anden russisk politiker tæt på Kreml, Boris Titov, der var i Washington under ceremonien, fortolkede også talen som et brud med Amerikas aktivistiske og udadvendte sikkerhedspolitiske linje. 

»Det var en protektionistisk tale,« sagde Titov til russisk tv. »Det er en tale, som i høj grad vil ændre Amerika.«

Læs også