Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Banedanmark lover bod og bedring – statsrevisorer tvivler

Rigsrevisionen kommer med usædvanlig hård kritik i sagen om de forsinkede og stærkt fordyrede togsignaler. Banedanmark og Transportministeriet lover bod og bedring.

Togdrift på jernbanen mellem Københavns Hovedbanegård og Høje Tåstrup station. En trafikaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti sikrer blandt andet en omfattende sporudskiftning i fremtiden.
Skinner, spor, tog, signalsystem. Efter den hårde kritik fra Rigsrevisionen af signalprojektet lover Banedanmark nu at overholde fremtidige aftaler. Arkivfoto: Martin Zakora

Transportministeriet ventede alt for længe med at reagere på de store forsinkelser og de kraftige overskridelser af budgettet i det projekt, hvor Banedanmark for knap 20 mia. kr. skal udskifte togsignalerne i hele Danmark. Sådan lyder kritikken i den beretning om det forsinkede signalprogram, som Rigsrevisionen i går lagde frem.

»Efter Rigsrevisionens opfattelse har Signalprogrammet siden 2014 været i en kritisk situation på grund af forsinkelser. Transportministeriets departement og Banedanmark har dog først for alvor i løbet af 2016 reageret på programmets kritiske tilstand. Signalprogrammet er på nuværende tidspunkt forsinket med op til tre år og er blevet ca. 4,4 mia. kr. dyrere,« lyder det bl.a. i beretningen fra Rigsrevisionen...

Læs også