Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Boligskatter kan blive en pengemaskine for staten

Forhandlingerne om fremtidens boligskatter, der begyndte tirsdag, kan skabe en pengemaskine for staten. Hvis ikke boligejerne kompenseres altså. Det vurderer flere økonomer.

Boligskatteforhandlinger i Finansministeriet. Her ses Socialdemokraternes Jesper Petersen, Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen, Radikale Venstres Martin Lidegaard og Dansk Folkepartis René Christensen. Foto: Jens Dresling.

Hvis skatten på boliger bliver markant højere i forhold til regeringens udspil, sådan som det er oplægget fra bl.a. Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre, så vil der med tiden også strømme flere penge ind i statskassen end ventet. Det vil også ramme boligmarkedet hårdere i specielt de store byer, vurderer økonomer.

R er gået ind i forhandlingerne med et krav om, at boliger over 5 mio. kr. beskattes langt højere end regeringen lægger op til, også kaldet ’knækket’ i beskatningen. S har tidligere sagt, at boliger med en værdi over 3,75 mio. kr. skal beskattes med 1,8 pct. Regeringens udspil lyder på en sats på 0,6 pct. for alle boliger.   ..

BRANCHENYT
Læs også