Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

3,3 mio. danskere har forsikret deres helbred i private ordninger

Rekordmange danskere har private sundhedsforsikringer. Vi søger tryghed, siger en professor. Men de offentligt ansatte vil ikke »springe køen over«.

Magda Borresø er en af de mange danskere, som har en sundhedsforsikring. Hun er lige kommet hjem med nyt knæ nummer to fra et privathospital – behandlingen er betalt via hendes sundhedsforsikring. Foto Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Ventelisterne til sygehusbehandling har aldrig været kortere. Alle patienter er udstyret med både behandlings- og udredningsgarantier. Og skattefordelene ved at tegne en privat sundhedsforsikring er for længst fjernet.

Alligevel privatforsikrer danskerne deres helbred som aldrig før og ønsker at komme forrest i køen, når knæet smerter, stressen rammer, eller der er brug for en scanning. De seneste 10 år er antallet af danskere med en privat sundhedsforsikring mere end firedoblet, så over 1,8 mio. i dag er forsikrede, viser tal fra Forsikring & Pension. Samtidig er rekordmange – knap 2,4 mio. – nu medlemmer af Sygeforsikringen Danmark, som er en såkaldt brugerbetalingsforsikring, der giver tilskud til f.eks. tandpleje, medicin, briller og fysioterapi. Alt i alt betyder det ifølge beregninger fra Cepos, at 3,3 mio. danskere nu er dækket af en eller flere private forsikringsordninger...

Læs også