Tech
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Facebook vil advare brugere mod russiske 'trolle'

Brugere af det sociale medie får fremover mulighed for at se, om de følger konti med suspekt indhold.

Facebook har sammen med Twitter offentliggjort en række resultater fra deres undersøgelser om russisk indflydelse på det amerikanske valg i 2016. Foto: Timur Emek/AP Photo/dapd

Facebook lover at udvikle et værktøj, som kan give deres brugere besked, hvis følger eller liker medlemmer af Ruslands hær af såkaldte 'trolls', som bliver beskyldt for at have påvirket valg i både USA og Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

»Det er vigtigt, at folk er klar over, hvordan udenlandske aktører brugte Facebook til at skabe splid og mistillid både før og efter det amerikanske valg i 2016,« skriver Facebook i en pressemeddelelse.

Fremover vil brugerne kunne se, om de har været i kontakt med en Facebook- eller Instagram-konto, som er oprettet af Internet Research Agency (IRA) - en statsstøttet organisation, som har specialiseret sig i spredningen af tvivlsomme informationer.

Det nye værktøj vil dog ikke kunne informere enhver bruger, som må have set IRA-skabt indhold.

Det sociale medie anslår, at 140 mio. brugere på både Facebooks og Instagrams platforme, har læst en artikel eller kigget på en side, skabt af den russiske trollehær. Derudover har ca. 10 mio. personer været udsat for reklamer, som er købt af statsstøttede russiske aktører. De fleste har hverken liket eller fulgt de tvivlsomme sider.

Både Facebook og Twitter har løbende offentliggjort resultater fra deres undersøgelser om russisk indflydelse på det amerikanske valg i 2016.

I oktober sendte Twitter en liste til den amerikanske kongres med 2.752 konti, som de mente var oprettet af russiske organisationer i forsøg på at påvirke valget.

Damian Collins, som står i spidsen for bl.a. mediekomiteen i det britiske parlament, hilser Facebooks nye værktøj velkommen. Han påpeger samtidig, at der er meget at gøre endnu for Silicon Valley-giganten.

»Selvom IRA er den mest fremtrædende russisk-støttede spreder af falske informationer, tror jeg, at det kun er toppen af isbjerget. Facebook er nødt til at udvikle funktioner, som gør det muligt at afsløre fake news-konti på alle deres platforme, uanset hvor de rent geografisk er placeret,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også