Gammel Tech
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Har hackersagen afsløret alt for dårlig sikkerhed hos CSC – eller helt generelt?

Hvordan kunne én enkelt hacker få fuld adgang til nogle af Danmarks mest centrale databaser i næsten fem måneder – uden at blive opdaget? En del af forklaringen er tiltroen til de gamle og gennemprøvede mainframe-computere.

Gottfrid Svartholm Warg har fået tre et halvt års fængsel for sin rolle i hackerangrebet mod CSC. Foto: AP Anklager Maria Cingari foran retten på Frederiksberg, hvor sagen efter to måneders forløb har ført til fængselsstraffe for de to anklagede, en 30-årig svensker og en 21-årig dansker.

Vægge og lofter er metertykke, bygget under den kolde krigs frygt for atombomber. Flere lag af glasskydedøre i sikkerhedsslusen holder fremmede ude, sammen med et avanceret biometrisk ID-system.

Maskinstuerne, som serverrummene i kælderplan hos CSC i Valby bliver kaldt, er fysisk sikret efter alle kunstens regler. Men i løbet af 2012 fik en hacker via internettet nærmest uhindret adgang til nogle af de systemer, som CSC bliver betalt af staten for at passe ekstra godt på. Politiets registre over kriminalsager, en database over efterlyste personer i Schengen-samarbejdet, og måske mange flere, dybt fortrolige databaser lå åbne for hackeren i næsten fem måneder – uden at CSC opdagede noget...

Læs også