Tech
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Internettet afskærer os fra at være fraværende

Onlineliv: Vi er bevæbnede med smartphones, computere og gadgets som aldrig før, men internettet frarøver os noget vigtigt: evnen til at være fraværende og alene med egne tanker. Udviklingen vil ramme de yngre generationer hårdest, skriver en anmelderrost amerikansk forfatter i en ny bog.

Amerikansk forfatter frygter, at mennesker glemmer værdien af, at være fordybet i deres egne tanker. Foto: AP/Gregory Payan)

Mere end nogensinde før er danskernes liv viklet ind i teknologiens edderkoppespind, og de fleste af os er lykkeligt klæbet fast, mens tweets, sms’er, chatbeskeder og e-mails zigzagger ind og ud af vores bevidsthed. Dagen lang brummer smartphonen stabilt derudad som en fiskekutter, der jævnligt opfanger skumsprøjt fra et evigt skvulpende informationshav.

»Jeg udforsker alle de måder, hvorpå det allestedsnærværende internet fjerner os fra oplevelsen af at være fjernet. Det er svært at mærke, for internettet føles kun som en serie af tilføjelser til vores liv,« fortæller amerikaneren Michael Harris, forfatter til bogen ”The End of Absence: Reclaiming What We’ve Lost in a World of Constant Connection”...

BRANCHENYT
Læs også