Gammel Tema
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hyundai snapper Toyota i hælene

På kun 15 år har Hyundai genopfundet sig selv, givet de japanske konkurrenter kamp til stregen og producerer nu, hvad der officielt kan kaldes nogle af verdens bedste biler. Men industrien er i hastig forandring, og firmaet tvunget til at omstrukturere.

Bilindustrien på optur?
Hyundai har gjort et kvalitetsmæssigt comeback de senere år, men der er stadig problemer for den sydkoreanske bilproducent, der oplever faldende salg.

Selvom der er lang vej til toppen, kan de fleste mål nås med den rette kombination af knofedt og myreflittighed. Det gælder i hvert fald for Hyundai. For kun to årtier siden var det en opkomling på verdens bilmarkeder, men der er sket meget siden de sene 90'ere. I sidste måned slog firmaet officielt ingen mindre end storebror Toyota på, hvad der ellers er japanernes hjemmebane: produktkvalitet.

Sådan lyder det fra analysefirmaet J.D. Power, der løbende fører en nøje log over industriens nøgletal. Det meddelte nemlig i juni, at japanske ærkerivaler som Toyota, Mitsubishi og Honda var slået med flere længder af sydkoreanerne. Hyundai ligger nu nummer to på verdens liste over bedst producerede biler til massemarkedet og nummer fire på listen over bilmærker generelt, inklusiv luksusmodeller og nichemarkeder. Nummer et på listen over massemarkeds-producenter var samtidig ingen anden end sydkoreanske Kia Motors, der er stærkt knyttet til Hyundai - og Kia var nummer to på listen over luksusbilproducenter, kun overgået af Porsche. Konfettien fløj i luften, mens champagnepropperne sprang...

Læs også
Top job