Tech
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvem siger, at autister ikke kan skabe fremtidens teknologi?

It-virksomheden Actura har med succes ansat en flok autister. Den største udfordring er faktisk, at de er utrættelige og ferieforskrækkede.

Morten Olesen (forrest) agter at ansætte flere autister i sin virksomhed. Foto: Jan Dagø Martin (tv.) er 38 år, autist og arbejder 17,99 timer i ugen for Actura. Her studerer AspIT's uddannelsesleder, Ole Bay Jensen, hans projekt. Foto: Jan Dagø Autisterne Martin (tv.), Mathias og Emil har ikke svært ved at arbejde hos Actura, selv om dagene ikke nødvendigvis ligner hinanden.

Mathias og Emil står foroverbøjede ved en lasercutter, der kan skære træ ud i millimeterpræcise modeller, når først de to unge mænd på 29 og 26 år er færdige med maskinen. Det kræver blot, at de små spejle sidder rigtigt i forhold til hinanden i kassen, så laserstrålen ikke flyver forvirret rundt.

Derfor forsøger de to medarbejdere hos Actura i det nordlige Aarhus igen og igen at få strålen til at ramme et bestemt punkt på et lille stykke papir ved at flytte en anelse på spejlene. Sådan har de stået i en time, og sådan kunne de sikkert stå hele dagen, hvis firmaets direktør - Morten Olesen - ikke afbrød seancen i det smalle rum for at storprale af sine ansatte...

BRANCHENYT
Læs også