Gammel Tech
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

To hemmelighedsfulde spilfirmaer skovler millioner ind på mobilspil

Millioner af kroner vælter fortsat ind hos de to computerspilfirmaer Kiloo og Sybo Games, som sammen står bag spil-succesen Subway Surfers. Seneste regnskab giver Sybo Games et overskud på seks mio. kr. – pr. medarbejder.

27 medarbejdere, der tilsammen lander 163 mio. kr. på bundlinjen, er ikke hverdagskost. Og slet ikke i computerspilsbranchen, hvor mange prøver lykken, men få får succes.

Det kan Sybo Games fra København dog prale af i det forskudte regnskabsår 2014/2015, hvor indtjeningen igen sætter en stor, tyk streg under den økonomiske succes, som spillet Subway Surfers har ført til. Spilfirmaet er ejet ligeligt af de to stiftere Sylvester Rishøj Jensen og Bodie Jahn-Mulliner, som foreløbigt har trukket omkring 100 mio. kr. ud af Sybo Games til deling, mens resten af overskuddet er placeret som egenkapital i firmaet.

Kiloo og Sybo Games

Kiloo

  • Omkring 100 medarbejdere, primært i Aarhus, men også i København og Ungarn.
  • Stiftet i 2002 af brødrene Jacob og Simon Møller Jensen. Jacob Møller Jensen er i dag adm. direktør, og brødrenes far er bestyrelsesformand.
  • Ejet ligeligt af Jacob og Simon Møller Jensen.

Sybo Games

  • I dag 45 medarbejdere, placeret i København, men i regnskabsåret 2014 var der 27 ansatte i gennemsnit.
  • Grundlagt af Sylverster Rishøj Jensen og Bodie Jahn-Mulliner i 2011, med en investering på knap to mio. kr. i ryggen fra Capnova.
  • I dag er Bodie Jahn-Mulliner adm. direktør, og de to stiftere ejer Sybo Games ligeligt.

Men Sybo Games er kun den ene halvdel af historien bag Subway Surfers, for spillet er blevet en global succes i samarbejde med spilfirmaet Kiloo fra Aarhus.

Her afslører et nyligt regnskab, at nettooverskuddet i det forkortede regnskabsår 2015 lander på 33,1 mio. kr. for fire måneder, hvilket svarer til et årligt overskud på 99 mio. kr.. Til sammenligning blev overskuddet for hele 2014 på 118 mio. kr.

Kiloo er ejet og drevet af brødrene Simon og Jacob Møller Jensen, som også har nydt økonomisk godt af succesen med Subway Surfers. I de tre seneste regnskabsår har de tilsammen hevet 228 mio. kr. ud af Kiloo, ifølge regnskaberne.

Begge selskaber producerer andre spil, men det er Subway Surfers-spillet, hvor figuren Jake springer rundt mellem togvogne på flugt fra en vagt, der er den store guldkalv. Spillet er nu downloadet over én milliard gange på verdensplan, og der er til daglig omkring 27 mio. som finder telefonen frem og spiller.

Det har gjort Subway Surfers til den største økonomiske succes i den danske computerspilshistorie, fastslår Jesper Krogh Kristiansen, spiludvikler og –konsulent, og forfatter til en bog om den danske spilbranche.

»Subway Surfers er en pengemaskine uden lige i dansk spilhistorie. Det har tjent mere end nogen anden dansk enkeltudgivelse, inklusive Hitman-spillene. Det vil jeg godt æde min gamle hat på,« siger han.

Kiloo har en lang tradition for ikke at tale med pressen, og heller ikke ledelsen hos Sybo Games ønsker at blive interviewet.

BRANCHENYT
Læs også