Serier

Nye hårdtslående EU-dataregler skaber mere tvivl end klarhed

Stramme regler for at håndtere persondata er ved at blive vedtaget i EU og træder i kraft om to år. Men selvom lovteksten nu er færdig, er der stadig læssevis af uafklarede spørgsmål, lyder det fra eksperter og Datatilsynet.

Big privacy
Demonstranter malet i EU-farver kæmper for bedre digitale rettigheder og beskyttelse af privatlivet. Efter to års forhandlinger er EU's store pakke af nye persondataregler nu klar.

En ordentlig kæberasler af en EU-lov faldt efter to års forhandling på plads kort før jul, nemlig nye regler for, hvad man må gøre med data om kunder og borgere. Mest opsigtsvækkende bliver de ganske små, rent symbolske bøder i Danmark for at bryde reglerne skiftet ud med en gigantisk bødeblok, der først stopper ved 150 mio. kr. eller 4 procent af global, årlig omsætning.

Men nu, da der har været tid til at analysere hele forordningen nærmere, og der løbende bliver finpudset lidt på den frem til den endelige vedtagelse, bør man glemme bøderne for en stund. Sådan lød det fra scenen torsdag i Industriens Hus, da advokatfirmaet Plesner sammen med Dansk Industri  og Rådet for Digital Sikkerhed markerede den årlige Databeskyttelsesdag...

Læs også
Top job