Gammel Tech
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Indsigt: Vil Nokia genopstå af asken?

Nokia har i samarbejde med en kinesisk producent købt dele af den mobiltelefonforretning tilbage, som Microsoft købte i 2014. Nu koger Nokia-fans over af forventning - men er det realistisk for det finske ikon at vende fiasko til succes?

Stephen Elop (th.) på tur med Microsofts topchef Satya Nadella. Elop blev direktør for Nokia og valgte at skifte til Windows-systemet, uden stor succes. Han fulgte med, da Microsoft købte Nokias telefonforretning, men blev siden fyret som leder af mobildivisionen. Foto: AP/Microsoft Corp.

Engang var finske Nokia kongen inden for mobiltelefoner. Verdens klart største producent, som alle andre blev målt op imod.

Den tid er som bekendt for længst ovre, efter at finnerne kørte helt galt, da markedet skiftede karakter og alle ville have en smartphone. Den kamp vandt Apple med iPhone og Samsung med Android-telefoner, og så gik det hurtigt ned ad bakke for Nokia, der havde satset på Windows-systemet og endte med at sælge hele mobiltelefon-divisionen til Microsoft i 2014...

Læs også