Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Vækket af idéen til endnu en bog

Interview: Søndag fylder Svend Åge Madsen 75 år. Vi har besøgt forfatteren, som sover med en notesblok ved sin side og råder over et arkiv med 2.166 idéer til nye bøger. Han taler om opvæksten i Aarhus, om fantasi, selvkritik og om at mærke sin afdøde kones tilstedeværelse i stuen.

Søndag fylder Svend Åge Madsen 75 år. Vi har besøgt forfatteren, som sover med en notesblok ved sin side og råder over et arkiv med 2.166 idéer til nye bøger. Han taler om opvæksten i Aarhus, om fantasi, selvkritik og om at mærke sin afdøde kones tilstedeværelse i stuen.
Foto: Joachim Ladefoged

Sengen står uredt i Svend Åge Madsens soveværelse. I nat blev hans søvn atter afbrudt. Afbrudt af endnu en idé, som muligvis kan udmønte sig i endnu en roman. Forfatteren måtte tænde natlampen og skrive en halv side på den blok, som han om aftenen havde lagt frem. Med svær aflæselig håndskrift skrev Svend Åge Madsen om at træde ind i et tidløst rum.

»Vi har det vægtløse rum, men hvad med det tidløse rum? Hvis ideen parres med en anden, kan den måske bruges?« funderer forfatteren den følgende formiddag...

Læs også