Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan undgår du dyr dobbeltdækning på rejseforsikringen

Mange forældre er i tvivl om, hvilke forsikringsregler der gælder, når delebørnene skal med på ferie. Det resulterer ofte i kostbar dobbeltdækning, viser en ny undersøgelse.

Det er en god ide at tjekke forsikringen inden den årlige skiferie. Nogle selskaber kræver, at man tilkøber skidækning. Foto: Mia & Steve Mestdagh

Mere end hver tredje forælder ved ikke, hvilken forsikring der dækker, når et skilsmissebarn er ude at rejse med den anden forælder, og hver tiende forælder med delebørn tror, at der skal tegnes en særskilt forsikring, når delebarnet kun rejser med den ene forælder.

Det viser en ny undersøgelse lavet af YouGov for Codan.

Mange forældre har svært ved at finde ud af, hvornår deres børn og delebørn er dækket af deres egen forsikring, og flere tegner en ekstra forsikring for at være sikre på, at delebørnene er dækket, selv om det ikke er nødvendigt. Men selv om barnets forældre ikke bor sammen, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at tegne den ekstra forsikring. For ofte vil delebørn være dækket af den ene forælders rejseforsikring.

»En familieferie med delebørn kan rejse nogle spørgsmål, hvis børnene skal rejse med den ene forælder, men har adresse ved den anden. For traditionelle rejseselskaber gælder det dog ofte, at barnet er dækket, så længe det er en del af bare én af forældrenes rejseforsikring. Det samme gælder, hvis barnet for eksempel rejser med sine bedsteforældre eller med skolen,« siger Unn Wakefield, der er produktdirektør hos Codan Forsikring.

Samtidig påpeger hun, at forvirringen over rejseforsikring ofte resulterer i, at forældrene ender med at dobbeltdække deres børn.

»Hvis man er i tvivl om, hvordan ens barn er dækket, så er det fristende at tegne en tillægsforsikring, f.eks. en rejseforsikring, når man skal på ferie. Og det er naturligvis en ærgerlig udgift, hvis det slet ikke er nødvendigt,« forklarer hun.

For styr på rejseforsikringen inden ferien

Hos Europæiske Rejseforsikring og Globe Rejseforsikring oplever de også, at der kan være forvirring omkring, hvornår delebørn er dækket. Deres råd er derfor at tjekke rejseforsikringen inden afrejse.

»Det kan lyde meget banalt, men man skal være opmærksom på, hvilke krav og betingelser der gælder hos ens eget rejseforsikringsselskab, idet reglerne er forskellige fra selskab til selskab, og de kan være svære at gennemskue,« forklarer Dan Kjølhede Laursen, der er salgs- og marketingdirektør i Europæiske Rejseforsikring.

Samtidig er der også forskel på, om skidækning er med i rejseforsikringen.

»På mange forsikringer skal man tilkøbe sig til skidækning. Det er derfor et tilvalg, som det er vigtigt at være opmærksom på, når man tager sine børn og delebørn med på skiferie,« siger direktør i Globe Rejseforsikring, Tom Jensen.

Husk det blå EU-sygesikringskort

Fakta

Gode råd til rejseforsikringen

  • Tjek, hvordan dine delebørn er dækket under din, din samlevers eller den anden forælders rejseforsikring.
  • For traditionelle rejseselskaber gælder det ofte, at delebørn er dækket, så længe de er en del af en af forældrenes rejseforsikring. Nogle steder skal delebørn dog være skrevet specifikt ind i rejseforsikringen for at være dækket.
  • Husk det blå EU-sygesikringskort. Det gule dækker ikke længere på rejser uden for Danmark. Alle familiemedlemmer skal have sit eget blå EU-sygesikringskort.
  • Det blå EU-sygesikrings dækker dog ikke hjemtransport eller adgang til alarmcentral.

Kilde: Codan.dk

Det er dog ikke kun forældre med delebørn, der bør tjekke, hvordan de er forsikret. For siden den 1. august 2014 har det gule sygesikringskort ikke dækket, hvis man får brug for lægehjælp under en rejse til udlandet.

Her skal man have det blå EU-sygesikringskort for at være dækket. Men der er mange, der er i tvivl om, hvad det blå kort egentlig dækker.

»Den største bekymring går som oftest på, om man til trods for et ”blåt kort” i lommen risikerer at stå helt uden sikkerhedsnet på sin rejse,« forklarer Dan Kjølhede Laursen.

Det blå EU-sygesikringskort dækker nemlig ikke på samme måde som det gule. Kortet dækker ikke uden for Europa, og man er som EU-borger dækket af de regler, der er gældende i det pågældende land, som man rejser i. Det vil sige, at hvis borgerne i det pågældende land selv skal betale noget af behandlingen, skal den rejsende også selv betale for behandlingen. Det gælder f.eks. i lande som Belgien og Frankrig, hvor borgerne betaler en stor del af regningen selv.

»Det dækker desuden ikke hjemtransport eller adgang til alarmcentral. Der er det nødvendigt at have en rejseforsikring, hvis man vil sikre, at man ikke bliver afkrævet en betaling,« siger Dan Kjølhede Laursen.

Læs også
Top job