Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Et stykke med heltedyrkelse

René Redzepi nærmest helgenkåres i dokumentar om manden bag Noma. Manglen på distance og virkemidlernes vulgaritet gør filmen svær at fordøje.

Nomachef René Redzepi  (i midten) er blevet synonym med (gen)opfindelsen af det nordiske køkken. Det har regnet med Michelinstjerner over Noma, der fire gange er kåret som verdens bedste restaurant. Foto: Jacob Ehrbahn

Den franske instruktør Pierre Deschamps har fulgt stjernekokken René Redzepi i tre år, og han er tydeligvis betaget af manden, som er blevet synonym med (gen)opfindelsen af det nordiske køkken, og som har bragt Danmark på landkortet over nationer, der kan skabe sublime smagsoplevelser.

Det har regnet med Michelinstjerner over Noma, der fire gange er kåret som verdens bedste restaurant. Det er vanvittigt flot og absolut noget, der kan skabe en næsegrus beundring. Men Deschamp har absolut ingen distance til sin helt, Redzepi, og derfor bliver filmen om Noma og kokken ligeså udenoms overfladisk som det publikum, Redzepi i filmen kritiserer for at komme, alene fordi stedet er blevet kendt...

BRANCHENYT
Læs også