Weekend
0

Domestic overrasker med modigt måltid mellem mode og mormor

Hverken maden eller det eurofile og biofokuserede vinkort kan klandres for at lefle for lokalklientellet, men netop deri ligger det banebrydende: Domestic tilbyder det, ejerne selv gerne vil opleve, mens de krydser fingre for, at der findes et marked for et nordisk/lokalt modernistkøkken i Mejlgade.

De fire ejere og kokkeeleven der var med fra starten.
Fra venstre - Valdemar Junge, Christian Neve, Ditte Susgaard, Christoffer Norton og sidst Morten Frølich. Foto: Jesper Rais Grønkål - æggeblomme - gær Foto: Jesper Rais Den daglige A la carte restaurant hvor folk sidder ved små runde borde. Foto: Jesper Rais Selskabslokale med plads til 20-70 personer ved runde borde. Foto: Jesper Rais Kvæde - fåremælk - honning Foto: Jesper Rais

ANMELDELSE - "Born To Be Wild," brøler Steppenwolf ud i de rummelige, minimalistisk indrettede lokaler, der lægger industrilamper og patineret plankegulv til Aarhus' modigste restaurant i nyere tid. Ikke alene er vinene mere eller mindre wild, men råvarerne er langt hen ad vejen øko, serveringerne små og sirlige, kombinationerne på skaller, sten, blik og stentøj ferske og frække, og konceptet i sin helhed et, der sjældent ses vest for Valby Bakke.

Restaurantens fire unge indehavere er selv i fuld vigør bag gryder og på gulvet, og de kan deres kram, om end den kølige professionalisme clasher en smule med den rå autenticitet i højtalerne og i husets kulinariske idealer.

En venetiansk bianco på noget så obskurt som durella-druen fra Daniele Piccinin er et spacy bekendtskab, men korresponderer med sin nøddeagtige, let oxidative næse og ubarmhjertige syre smukt til en lækker torsk med rå blomkål og en lidt fad mjødsmørsauce.

Hverken menuernes retter eller det eurofile og biofokuserede vinkort kan klandres for at lefle for lokalklientellet, men netop deri ligger det banebrydende: Domestic tilbyder det, ejerne selv gerne vil opleve, mens de krydser fingre for, at der findes et marked for et nordisk/lokalt modernistkøkken i Mejlgade.

Kvalitetsråvarer og forbilledlig præsentation

Fakta

Restaurant Domestic
Mejlgade 35B
8000 Aarhus C
Telefon: 61 43 70 10

Menupriser: 450-900 kr.

Åbningstider:
Tirsdag-lørdag 17:30-24:00
Søndag-mandag: Mulighed for selskab


restaurantdomestic.dk

Hvis der ikke gør, er det i hvert fald ikke pga. det strålende mad- og vinmatch, som aftenen igennem fremtrylles af medejer og sommelier Ditte Susgaard og serveres med en forbilledlig verbal præsentation.

En venetiansk bianco på noget så obskurt som durella-druen fra Daniele Piccinin er et spacy bekendtskab, men korresponderer med sin nøddeagtige, let oxidative næse og ubarmhjertige syre smukt til en lækker torsk med rå blomkål og en lidt fad mjødsmørsauce, der lige mangler det syrepift, Piccinin supplerer med. Nogle lidt for al dente bananløg er farseret med en vidunderligt dyb og timianduftende griserillette, der drager med sin dyriske karakter og mere end antyder, at råvarerne vælges med omhu.

Fra den initierende snackkavalkade over menuens leg i spændingsfeltet mellem mode og mormor til chemex-bryg og kunstfærdige petits fours i kælderloungens bløde møbler er "omhu" i det hele taget et ord, der kendetegner oplevelsen af Domestic. Modet og håndværket er på plads. Resten er op til Aarhus.

Denne artikel er leveret af White Guide

Seneste udgave af White Guide kan købes her

BRANCHENYT
Læs også