Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kadeau-drengene har gjort det igen: Eldorado er velsmagens forjættede land

Med Eldorado har de kreativt rastløse Kadeau-drenge fået en ventil til at teste grænserne og udvide terroir og territorie, og Christianshavn er blevet beriget med en afslappet, fornuftigt prissat og kulinarisk skarp gastronomisk guldklump.

Det flotte vinsortiment gøres klar til dagens indryk. Foto: Marie Louise Munkegaard

Du kan ikke længere læse Bornholms Tidende på toilettet i Wildersgade 10A. Kadeau København er flyttet til det lækkert indrettede nabolokale 10B for at fokusere skarpere på fine dining. Ligesom alt andet, der minder om Kadeaus bornholmske rødder, er avisen i nummer 10A i dag udskiftet med - kaktusser.

Der må være spenderet en mindre formue på stikkende sukkulenter i talrige udgaver til det redesignede rum, som er transformeret med enkle men effektive midler.

Lokalet fremstår nu i nuancer af grå, mørkeblå og lilla – og vupti, er den lidt rå, lyst træ-dominerede indretning med Ingmar Bergman-vibe erstattet af Sergio Leones western-stil. Maden har også løftet blikket mod verden, og indisk daal, papadums, thai sweet pork og chorizo står side om side på menuen, og ind imellem sågar på tallerkenerne, med nordiske råvarer som gråand, ramsløg og kål.

Der hviler en let euforisk stemning over hele stedet, som om man virkelig har længtes efter at sprænge de nynordiske kæder og nu endelig kommer ud af skabet med et: Se! Vi tør! Og modet bærer frugt.

Papadums og grillet perlehøne

Vi spiser sprøde papadums med mayotwistede limepickles, smeltende møre friturestegte oksehaler og en lidet visuelt indsmigrende men velsmagende udgave af kikærtepomfritter med intens daal-inspireret sauce. Den grillede perlehøne i muslingesauce med spæde porrer er klorofylisk sublim og balanceret, og de sprøde brisler med en reduceret sød glace får kant og modspil fra bitter endive og pomelosegmenter.

Vinkortet favner stilmæssigt næsten lige så vidt som menukortet, men hælder som altid i Kadeau-regi mod bio/natur. Den anbefalede "vilde" orangevin på grüner veltliner fra M. Arndorfer står meget flot til de mange smagsretninger på menuen. Faktisk har vi svært ved at forestille os, hvilken anden vinstil, der havde gjort det lige så godt.

Skru gerne op for chilien

Smager alt fantastisk på Eldorado? Næsten, men et par retter kan ikke helt følge med: En torskesalat med rogn og sennepsurter er for mild i udtrykket, og selvom vi elsker konceptet med at lave sin egen wrap med kålblade og crispy thai pork – havde vi været endnu gladere, hvis chilistyrken havde været bare en smule tættere på niveau med sit inspirationsmæssige ophav.

Men atmosfæren i rummet, de lækre beats i højtalerne og den naturlige og søde betjening opvejer de små smuttere, og vi er overbeviste om, at der med tiden vil udkrystallisere sig nogle moderne klassikere her.

Med Eldorado har de kreativt rastløse Kadeau-drenge fået en ventil til at teste grænserne og udvide terroir og territorie, og Christianshavn er blevet beriget med en afslappet, fornuftigt prissat og kulinarisk skarp gastronomisk guldklump.

Denne artikel er leveret af White Guide

Seneste udgave af White Guide kan købes her

Strandgade 93, 1401 København K, 108.dk

BRANCHENYT
Læs også