Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Stensikker leverance mellem vildskab og dekadence

Kurhotel Skodsborg har fået en ny gourmetrestaurant, som på overbevisende vis mikser pompøs luksus med naturens vildskab. White Guide placerer uden tøven The Restaurant by Kroun i kategorien Mesterklasse.

Dette er en stensikker Mesterklasse-leverance – selvom den dejligt småvilde mad måske råber på et lidt mindre formelt miljø. Foto: Claes Bech-Poulsen

Kurhotel Skodsborg, bygget 1898, er et imposant, gigantisk spa-anlæg i hvidt med græske søjler, enorme vinduer, eksklusivt interiør og et imødekommende, smilende personale i hver eneste krog. Nu er stedet også blevet begavet med en high-end-restaurant, anført af den meget velmeriterede Erik Kroun med blandt andet Kong Hans Kælder og Søllerød Kro på cv’et.

Restaurantens indgang ligger lidt ved siden af hotellet og er lige så sobert indrettet; der er duge i to lag, enorme lysekroner og tykke tæpper, som dæmper hvert et skridt fra de opmærksomme tjenerne. Kort sagt er by Kroun selve antitesen til de seneste års skrabede og rå trend indenfor restaurantindretning.

Vi besøger stedet tre dage efter restaurantens åbning, men der er ikke skyggen af begynderproblemer. Servicen er upåklagelig med lige præcis det element af personlighed, som får én til at føle sig veltilpas i de storstilede omgivelser.

En syndigt lækker luksusrute til the dark side

Musikken hjælper også. Downton Abbey-introen starter, netop som vi skåler i champagne, fniser, og føler os som aristokratiske godsejere. Er det en del af en nøje planlagt kulisse? Og er det en tilfældighed, at de spiller Moulin Rouge til en blodrød servering med langtidsbagt rødbede og duebryst à point?

Darth Vaders Imperial March-temaet akkompagnerer en finger licking good torskeret med ekstra af det hele, inklusive smørsauce, friturestegte skorzonerrødder og tre slags caviar – en syndigt lækker luksusrute til the dark side. Et sted mellem Amazing Grace på sækkepibe og kendingsmelodien fra Titanic opgiver vi gættelegen og hengiver os til de faktisk ret amazing smagsoplevelser, som ankommer i en lind strøm fra det meget ambitiøse køkken.

Råvarerne er nordiske hele vejen igennem, men madlavningen er langt fra rå og fersk i stilen. Fællestrækket for retterne er, at det føles, som om de kommer lige fra hjertet – og at de simpelthen smager fantastisk. Sjældent er det lidt fortærskede begreb ”naturlig mad” forekommet mere passende.

Mad som kokke godt kan lide at spise

Tilbage til duebrystet. Det serveres med to smagsintense, knasende sprøde confiterede lår med en klo til at holde fast i. De skal dyppes i en creme af kyllingelever, duelever og cognac – to mundfulde velsmag og dekadence i verdensklasse.

Det giver fuldstændig mening, når restaurantchef Martin Troelsen fortæller, at tanken bag konceptet er at ”lave mad, som kokke godt kan lide at spise, og vine, som tjenere godt kan lide at drikke”. Matchene mellem vin og mad er kyndigt udtænkt, fx den smækre Psi 2012 fra Peter Sisseck til dueretten, eller en hvid bourgogne fra Domaine Newman, som er tilpas generøs i frugten til at møde en elegant surf ’n' turf på en desværre lidt tør hummer og fine kalvebrisler i en kraft- og sødmefuld løgconsommé.

Stensikker Mesterklasse-leverance

De to desserter er lige så forskellige, som de er gode. Fåremælkssorbeten med estragongranité og ristet hvid chokolade er lige præcis den opfrisker, vi trænger til, og en lille nøddeagtig jordskokkeparfait med ristet maltpulver og hasselnødder går op i en højere enhed med de ristede kirsebærkernetoner i Jura-vinen fra Barthet-Bondet.

Ved kaffe- og teserveringen får vi en tekande af glas proppet med friske urter, som leverer en aromatisk dybrosa urtete, og blandt de hjemmelavede kaffegodter ligger ”vildhøstet” chokolade i forskellige procentsatser. Men Skodsborg, I havde os allerede ved duen. Dette er en stensikker Mesterklasse-leverance – selvom den dejligt småvilde mad måske råber på et lidt mindre formelt miljø.

Denne artikel er leveret af White Guide

Seneste udgave af White Guide kan købes her

The Restaurant by Kroun

Kurhotel Skodsborg, Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg, skodsborg.dk

BRANCHENYT
Læs også