Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Der er masser af Danmark i Caribien

Tag med på opdagelse og bliv klogere på de tre gamle danske kolonier, som trods næsten hundrede års amerikansk ejerskab og dybe caribiske rødder stadig har masser af spor fra den danske tilstedeværelse.

Den blandede identitet på de gamle danske øer er synlig overalt. Her er det Stars & Stripes og Dannebrog side om side med flaget for US Virgin Islands.

En, to, tre små grønne øer dukker op af havet. Tre medlemmer af den store caribiske familie, der strækker sig fra Bahamas i nord til Trinidad i syd. Alle tre forskellige, men dog med det til fælles, at de i over to hundrede år var en del af Danmark. 

Hvis der er to ting, der definerer De Vestindiske Øer, er det lige netop det. At det er caribisk med alt, hvad det indebærer af strandliv, befolkningsblanding og tilbagelænet liv. Og at den danske historiske arv har sat sig mange varige spor, der konstant minder den besøgende om en meget anderledes fortid. Der skal nu ikke herske tvivl om, at Dansk Vestindien er et historisk begreb og ikke længere findes.  ..

BRANCHENYT
Læs også