Weekend
0

Eminent råvareforståelse og velsmag i mesterklasse

Den store menu på Me|Mu er et decideret røverkøb, mener White Guide, som har besøgt gourmetrestauranten i Vejle, efter at den for nylig er flyttet til større lokaler.

Restaurant Me|Mu i Vejle er rykket i større lokaler på grund af den store popularitet. Foto: Me|Mu

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

En af trekantsområdets bedste restauranter Me|Mu rykkede i april til større lokaler for at imødekomme den store popularitet, som har gjort den oprindelige restaurant for lille.

Du træder nu ind i en hyggelig lounge med bløde møbler og derfra ind i restauranten med træborde og -stole, et åbent køkken og en vindeltrappe i midten op til første sal med flere pladser og et chambre séparée. Den rå indretning brydes af et arbejdsbord på et stort tæppe midt i rummet, hvor sommelier og medejer Mette Derdau håndterer vinen.

Selvom stilen i restauranten er uformel, er maden på tallerkenen indiskutabelt på gourmetniveau. Inden vi når så langt, får vi serveret et af årets bedste surdejsbrød; hævet i 48 timer, strøet med korn og frø og bagt, så krummen fremstår fugtig og sej. Dertil en vidunderlig græsk økoolivenolie med noter af græs og sort peber, og vi skal holde os i selen for ikke at spise os mætte i brød alene.

En af aftenens helt store oplevelser er samtidig beviset på køkkenchef og medejer Michael Munks kvalitetsorienterede tilgang til råvarer.

En skovkylling fra Gothenborg med en slagtevægt på 2,6 kilo serveres i form af et stykke drivende saftigt bryst med sprødt skind og et udbenet lår fyldt med indmad og enebær. A part serveres en luftig jordskokpuré med pulveriserede kaffebønner; en helt særlig kylling, perfekt behandlet og nærmest besøget værd alene. Den mørke, muldede nerello mascalese fra Etna på Sicilien finder med sine kaffenoter retten og udgør et knivskarpt vinmatch.

Desserten kommer i to serveringer, begge med ananas, hvedegræs og lakrids som hovedelementer.

Først en fløderandslignende creme i bunden dækket med ananassorbet, mens skålen på ydersiden er penslet med anisolie, som i takt med skålens opvarmning bliver vakt til live og sætter sig i håndfladerne. Aromaen varer ved indtil andet heat, hvor stykker af ananas, ananasis og hvedegræsgranité får et skud friskrevet rålakrids over sig, og selv om de to serveringer rummer de samme elementer, fremstår de vidt forskellige og delikate på hver sin måde, og den ædelrådne sauternes er med sine tropiske noter og lakrids endnu et stensikkert vinvalg i om end i den forudsigelige ende.

Du er i gode hænder på Me|Mu, hvor du som gæst roligt kan læne dig tilbage og slappe af - også når det gælder prisen, for fem retter, vinmenu, kaffe og sødt til under en tusse er et decideret røverkøb.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her

Me|Mu

Orla Lehmannsgade 3A, 7100 Vejle, restaurant-memu.dk

Priser: Forretter: 115 kr. Hovedretter: 285 kr. Desserter: 95 kr. Menuer: 395-995 kr.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også