Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fra Mols til Skagen - Michel Michaud er tilbage på toppen af Danmark

Foto: Hotel Brøndums

Der var alligevel ikke tale om blot at nyde otiummet, da Michel Michaud takkede af som køkkenchef på Molskroen i vinter. Han ville tilbage til Skagen, og det er han i den grad kommet med sin nye stilling som kaptajn på det gode skib Brøndums.

Michel Michaud
  • Michel Michaud (f. 1946) er oprindeligt fra Cognac i Frankrig, men flyttede i 1971 til Danmark.
  • I årtier har han været med til at forme gastronomien herhjemme. Bl.a. som køkkenchef på gourmetsteder som Falsled Kro, Kong Hans og Søllerød Kro, og fra 2004 til 2014 på Ruths Hotel i Skagen.
  • Efter et par år på Molskroen er han nu rykket tilbage til Skagen for at styre køkkenet på Brøndums Hotel.

Hotellet er som skabt til den franske kogekunst, som Michaud siden 70’erne har ført frem i Danmark. Den smukke Skagenkunst på væggene, de hvide duge, og en stemning af fordums storhed står i flot forening med det fransk inspirerede køkken.

Foruden de klassiske retter som rødtunge og chateaubriand er der mulighed for at følge årstiden i en skiftende sæsonmenu, hvor første ret byder på genkendelig velsmag.

En tatar på jomfruhummer er anrettet med østersvinaigrette og caviar, der fremhæver havets nuancer, mens saltede hasselnødder giver en effektfuld knasende tekstur.

Vinmenuens spanske albariño har både eksotisk sødme til hummerkødet og et frisk syrligt modspil, der løfter helheden.

Selvom køkkenet er klassisk funderet, er mellemrettens foie gras-burger et eksempel på den kreativitet, som præger flere af retterne. En brioche-bolle topper et saftigt vagtelbryst med stegt foie gras, hvis kraftige smag får tiltrængt syrlig balance af rabarber og en sauce gastrique. Briochen er lidt til den tørre side, men burgeridéen giver et interessant og nutidigt twist til måltidet på den historiske matrikel. 

Det omfangsrige vinkort er et studie værd, og vinene præsenteres kort og præcist af det fagligt kompetente og velklædte tjenerteam. Den professionelle servicedisciplin kan tjenerne til fingerspidserne, men gæsterne mødes i øjenhøjde, og stemningen holdes afslappet.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her

Brøndums Hotel

Anchersvej 3, 9990 Skagen, broendums-hotel.dk

Forretter: 155-195 kr., hovedretter: 210-485 kr., desserter: 95-165 kr., menuer: 495-795 kr.

BRANCHENYT
Læs også