Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stilfuld helvedesvision fra Refn

Nicolas Winding Refs Cannesfilm er en gore-version af ”Mean Girls”, der går konkret i kødet på modeindustrien.

Den nu 18-årige skuespillerinde Elle Fanning spiller en 16-årig, forældreløs pige Jesse, der just er ankommet til Los Angeles. Pressefoto

Nicolas Winding Refns har lavet endnu en kropsligt rystende og stilfuld helvedesvision, men mere helstøbt end ”Only God Forgives” (2013), hans sidste film i konkurrencen i Cannes. Når det så alligevel er så svært at reagere på filmen med andet end brækreflekser og tørre, opspilede øjne, så skyldes det, at man hurtigt får det indtryk, at Refn ikke for alvor interesserer sig for meget andet end den kønne overflade, som han postulerer at forholde sig kritisk til i ”The Neon Demon”.

Den nu 18-årige skuespillerinde Elle Fanning spiller en 16-årig, forældreløs pige Jesse, der just er ankommet til Los Angeles, og som hun selv siger: ”Jeg har ikke noget talent. Men jeg er køn. Og du kan tjene penge på at være køn”. Så hun får taget billeder af en ung fotograf, billeder, hvor hun ligger på en sofa med halsen skåret over og blodet i pittoresk løb ned ad kroppen. ..

Læs også